Skip to main content

Schiedam – Voormalig HB1 speler Sander Bol wordt de nieuwe hoofdcoach van de Heren 1 selectie van SV&HV Schiedam. Hiermee maakt Sander, die in 2022 afscheid nam als speler, zijn rentree binnen het team dat in de 2e klasse uitkomt. In zijn 14-jarige loopbaan als speler kwam hij voornamelijk uit als catcher en tweede honkman. In deze periode won hij tweemaal de MVP-award en werd hij twee keer kampioen met het herenteam.

Sander heeft besloten zijn carrière voort te zetten als coach, ondanks zijn beperkte ervaring op dit gebied. Vorig seizoen verving hij Richard Brown als interim-coach in de laatste wedstrijd van het jaar. Voorzitter Ricardo de Wolff: “De club benadrukt het belang van ledenbehoud en investeert in de ontwikkeling van spelers, van jong tot oud! Dit is dus een mooi moment voor Sander om te evolueren van speler tot coach. De club zet hiermee dus in op de ontwikkelmogelijkheden en daarmee het versterken van de band met leden”.

De clubleiding is inmiddels een overeenkomst aangegaan met deze jonge coach. “De reacties en chemie binnen het team tijdens de interim periode van Sander waren erg positief. Sander stond dan ook bovenaan onze lijst om te benaderen voor deze functie! Dat hij nog onervaren is als coach zien wij niet als een beperking. Hij heeft voldoende ervaring als speler. En daarbij willen wij graag jonge ambitieuze coaches, zeker wanneer ze van binnen de vereniging opstaan, de ruimte geven zich te ontwikkelen”, aldus TC-bestuurslid Mitchell Korpel.

De komende weken gaat de kersverse hoofdcoach aan de slag met het completeren van de coachingstaf en de selectie.

“Met een flinke dosis enthousiasme stap ik het coachavontuur in. Samen met dit getalenteerde team, waar ervaring en jeugd elkaar omarmen, gaan we vol gas vooruit. Gezamenlijk vormen we niet alleen een team op het veld, maar bouwen we ook aan een hechte sportfamilie. Het enthousiasme vanuit de groep en de steun van thuis maken dat ik er enorm naar uitkijk om te starten.”

In januari beginnen de teamtrainingen ter voorbereiding van het seizoen 2024, dat officieel van start gaat op zondag 7 april.

Ondertitel foto: nieuwe hoofdcoach Sander Bol zet zijn handtekening onder het contract samen met voorzitter Ricardo de Wolff

Laat een reactie achter