Skip to main content

SV&HV Schiedam kondigt met trots de aanstelling aan van Kees Bol als de nieuwe hoofdcoach voor Dames 1 voor het seizoen 2024. Bol, een ervaren coach met meer dan 50 jaar inzet voor de sport, zal worden bijgestaan door assistent-coach Shannon de Groot-Finch en scorer Joost van der Ark.

Met een nieuw en enthousiast team gaat Dames 1 dit seizoen spelen in de 2e klasse. Deze stap markeert een belangrijke ontwikkeling voor de vereniging en biedt een platform om verder te bouwen aan de groei van de softbaltak. “We zijn verheugd om Kees Bol en Shannon de Groot-Finch aan boord te hebben voor het komende seizoen,” zegt Mitchell Korpel, technisch bestuurslid van SV&HV Schiedam. “Hun ervaring en toewijding zullen het team veel moois brengen.”

Het is een volledig nieuw team bestaande uit vooral veel getalenteerde jonge speelsters en enkele speelsters met ervaring op niveau. De kersverse hoofdcoach Kees Bol is zowel enthousiast als zoekende: “We hebben geen idee waar wij als team staan en welke weerstand we kunnen bieden. We gaan het seizoen gewoon in met veel passie en plezier en we zien wel waar het schip gaat stranden. In ieder geval wordt er hard getraind en hebben we veel plezier onderling. Het gaat sowieso een leuk seizoen worden.”

Het is alweer even geleden dat de vereniging een damesteam actief had in de 2e klasse of hoger. “De softbalsport is krimpende en het is lastig om talentvolle speelsters binnenboord te houden,” geeft technisch bestuurslid Mitchell Korpel aan. “Jaren geleden is bij ons het kaartenhuis qua softbal ietwat inelkaar gestort. We zijn dan ook enorm verheugd om weer echt te kunnen spreken van een groeiende softbaltak met een team in elke jeugdklasse en twee seniorenteams. Op deze manier kunnen we onze eigen jeugdspeelsters weer een platform bieden om zich te kunnen blijven ontwikkelen. En met Kees en Shannon hebben we veel ervaring binnenshuis die deze groep gretige speelsters vooruit kunnen brengen.”

Vanaf begin april gaat de nieuwe softbalcompetitie weer van start. In de 2e klasse bestaat elke speelronde uit twee wedstrijden en de thuiswedstrijden van Dames 1 worden gespeeld op zondag. In alle jeugdteams en in Dames 2 is er altijd ruimte voor nieuwe speelsters. Kosteloos kan er vier keer worden meegetraind. Voor meer informatie kijk op www.svhv-schiedam.nl.

Ondertitel foto: nieuwe hoofdcoach Kees Bol zet zijn handtekening onder het contract samen met technisch bestuurslid Mitchell Korpel

Laat een reactie achter