Skip to main content

Schiedam – Zondag 9 april speelde het heren 1 team van SV&HV Schiedam de eerste competitiewedstrijd van 2023 thuis tegen WSB Apeldoorn. Op Sportcomplex Bijdorp werd de seizoenopener met een score van 15-5 zeer overtuigend gewonnen.

De beginfase kende van beide kanten een zeer solide verdediging, wat zich uitte in meerdere mooie acties. In de eerste drie innings werd er dan ook niet gescoord.

Vier innings ging de wedstrijd gelijk op. Totdat het slaggeweld van Schiedam in de tweede helft van de vierde inning los barstte met maar liefst zes gescoorde punten. In de vijfde inning deed Schiedam hier nog een flinke schep bovenop door nog eens negen punten te scoren.

De Schiedammers wisten door een sterk pitchende Sven Sauer vijf innings lang de nul te houden. In de zesde inning lukte het WSB tóch om een vijftal punten te scoren door wat verdedigende slordigheden van Schiedam en een aantal goed geplaatste honkslagen.

In de zevende inning hield Schiedam, mede door een aantal zeer fraaie acties van korte stop Job Floris, wederom de nul. Hierdoor werd via de zogeheten ‘mercy rule’ de wedstrijd met een score van 15-5 beëindigd in het voordeel van Schiedam.

Zondag 16 april aanstaande speelt het heren 1 team van SV&HV Schiedam eveneens een thuiswedstrijd. Dit keer komt Quick Amersfoort op bezoek dat ook de eerste competitiewedstrijd overtuigend wist te winnen. Aanvang 14:00 uur op Sportcomplex Bijdorp.

Beste slagmensen:

Job Floris 3 uit 5
Tjeerd Boer 2 uit 3

Laat een reactie achter