Softbalsters SV&HV Schiedam spelen opnieuw gelijk

Softbalsters SV&HV Schiedam spelen opnieuw gelijk
12 juni 2018 Bestuur

Schiedam – De softbalsters van SV&HV Schiedam hebben maandagavond nog net een gelijk spel (5-5) binnen kunnen slepen tegen The Hawks uit Dordrecht.

Het eerste punt scoorde SV&HV Schiedam pas in de 4e inning. Merel Cramer was met een double op de honken gekomen, en zij werd door Kelly Krijnberg binnengeslagen. Een inning eerder hadden de Schiedamse softbalsters ook scoringskansen met Ellen Lok en Moniek Maltha op de honken, maar de Dordtse verdediging hield de poort goed dicht.

In de laatste slagbeurt keek het team van coach Will Oosterveer tegen een achterstand aan van 1-5. Mede door een stootslag van Brigitte Zagwijn, een double van Sandy Barto en een honkslag van opnieuw Kelly Krijnberg liepen achtereenvolgens Michella Harte, Mireille van den Oord, Sandy Barto en Monique Zagwijn over de thuisplaat. Bij de gelijke stand van 5-5 kwam Chantal Möring nog in scoringspositie, maar de winnende klap viel net niet.

SV&HV Schiedam was de wedstrijd begonnen met pitcher Moniek Maltha. Zij deed het 4 innings lang voortreffelijk. In de volgende innings was het Irene Korpel die de Schiedamse verdediging leidde. En voor de laatste nul dirigeerde coach Will Oosterveer 3ehonkvrouw Merel Cramer naar de pitcherplaat. Een juiste keuze, want zij gooide de laatste slagvrouw van The Hawks uit met 3-slag.

Al het derde gelijke spel van ons team maar ik heb net als vorige week weer een prima wedstrijd gezientegen een sterke tegenstander”, meldde de tevreden Schiedamse coach na afloop van de avondwedstrijd op Sportpark Bijdorp.

Tekst: Elijah Valk

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.