SOFTBALSTERS SCHIEDAM EXCELLEREN OP NK LITTLE LEAGUE

SOFTBALSTERS SCHIEDAM EXCELLEREN OP NK LITTLE LEAGUE
26 juni 2017 Bestuur

Op 17 & 18 juni vond in Hoofddorp het Nederlands kampioenschap van de Little League plaats voor honk- & softbal. Tijdens dit evenement kwamen 38 teams in actie in 7 verschillende leagues.

Vijf SV&HV Schiedam speelsters uit het U17 team (softbal topsport onder de 17 jaar) waren geselecteerd voor het NK Softbal. De teamgenootjes Isa Zwitzer, Manon Bol, Reganied Franka en Shalendra Lake kwamen uit voor de regio Zuid-Holland (South West Thunders); Isa en Manon in de Junior league (14- 15 jarigen), Reganied en Shalendra in de Little league (11-13 jarigen). Het vijfde teamlid, Sietske Drijvers uit Gameren NB, werd ingedeeld bij de Little league Brabant. De selectie is namelijk niet clubgebonden maar vindt plaats op basis van woonplaats. Beide Zuid-Hollandse leagues bereikten de finale en gaan op voor het EK.

O.l.v. de Schiedamse coach Danielle Zwitzer, wonnen Isa en Manon met hun team South West Thunders in de categorie Juniors alle drie de poule wedstrijden tegen respectievelijk Brabant Bandits, Tornado’s & Noord- Holland Stars. Waarna zij op de tweede dag van het NK in de finale de Tornados met 7-1 naar huis stuurden. De dames gaan door naar het EK Juniors in Moergestel dat plaats heeft van 19 t/m 23 juli.

In de categorie Littles (11-13 jarigen) versloeg het team van Reganied en Shalendra de Brabant Bandits nipt op punten. Verdrietig voor Sietske maar een en al vreugde voor het Zuid-Hollandse team. Van 27 t/m 30 juli reizen zij af naar Kutno in Polen voor het EK Little League.

Lets go America?
Na het EK volgen de World Series Little League in de Verenigde Staten. Voor de Littles van 9 t/m 16 augustus in Portland en voor de Juniors van 31 juli t/m 5 augustus in Kirkland. De vereniging SV&HV is enorm trots op het succes van zijn speelsters en coach en heeft hoge verwachtingen van beide teams.

Door: Elijah Valk

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.