Softbalsters pakken punt bij koploper

Softbalsters pakken punt bij koploper
12 mei 2018 Bestuur

Zwijndrecht – Na de grote nederlaag afgelopen zaterdag tegen Zwijndrecht, hebben de softbalsters van SV&HV Schiedam zich goed hersteld. In en tegen het zelfde Zwijndrecht speelde de softbalselectie van coach Will Oosterveer gisteravond gelijk.

Schiedam startte dit seizoen voor het eerst met oud-hoofdklasse pitcher Marjon Kucharek (zie foto) op de plaat. In 4 innings kreeg zij maar 2 honkslagen tegen, en kon de sterke tegenstander slechts 1x scoren.

Ook Schiedam kon geen potten breken tegen de Zwijndrechtse pitching. Pas in de 5e inning scoorde Cheyenne Buurman het eerste punt op een honkslag van Melissa van Well. In de gelijkmakende slagbeurt van Zwijndrecht ging de Schiedamse verdediging maar liefst 4x flink in de fout, waardoor de score opliep naar 5-1. De rampspoed werd nog erger toen pitcher Marjon Kucharek zich verstapte en uit de wedstrijd moest. Irene Korpel nam het pitchen van haar over. En dit deed zij bijzonder goed.

Na de slechte inning kwam Schiedam geweldig terug. Monique Zagwijn sloeg Sierra de Groot binnen. Vervolgens ging de Zwijndrechtse verdediging in de fout, waardoor Irene Korpel kon scoren. Met twee honken bezet sloeg Daphne Möring een double, en kwamen ook Monique Zagwijn en Cheyenne Buurman over de thuisplaat.

Bij een gelijke stand van 5-5 opende pitcher Irene Korpel in de laatste inning met een strike out. Twee veldacties maakten daarna een einde aan de leuke en spannende wedstrijd.

“Ondanks de fouten hebben we verder hartstikke goed gespeeld tegen de ongeslagen koploper. Bijzonder sneu dat Marjon geblesseerd de wedstrijd moest verlaten, vooral voor haarzelf. Nu maar hopen dat de knieblessure mee zal vallen, maar echt gerust ben ik er niet op”, liet coach Will Oosterveer na afloop van de wedstrijd weten.

Tekst: Elijah Valk

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.