SCHIEDAM PAKT OOK TEGEN EUROSTARTS DE WINST

SCHIEDAM PAKT OOK TEGEN EUROSTARTS DE WINST
20 juni 2017 Bestuur

Het was weer ouderwets vuurwerk dat de honkballers van Schiedam vrijdagavond lieten zien tegen de EuroStars-mannen van Frans van Son. Na drie innings had Schiedam in Capelle aan den IJssel een voorsprong genomen van 13-4 en had de radeloze Van Son al zijn vierde werper op de heuvel geposteerd. Uiteindelijk won Schiedam de altijd beladen derby met 17-9 en kwam de overwinning in de laatste innings geen moment in gevaar. Coach Leo Voogd mocht de zondag na de wedstrijd werken aan een verweerschrift omdat hij door veldscheidsrechter De Haan in de derde inning uit het veld gestuurd was na het uiten van ‘opruiende taal’ en het geen gehoor geven aan een opdracht van de scheidsrechter.

Het pitchersprobleem bij EuroStars werd pas bezworen toen vijfde pitcher, de al decennia werpende oude rot Trijffel, de heuvel besteeg. Aan Schiedamzijde functioneerde Lennard Bol vijf innings lang naar behoren en werd daarna vervangen door een eveneens oude bekende, werper Dimitri Kwetsie die tegenwoordig normaliter zijn kunsten in het derde team van Schiedam vertoont.

Het goed gevulde ES-Dome veerde op bij de –inmiddels vierde- homerun van Roeland Offermans en de driehonkslag van Roland van Ee in de vijfde inning. Van Ee was goed op dreef in de avondzon en onder het kunstlicht, evenals Stephen Sluis die drie uit vijf sloeg. In het veld maakten de Schiedammers geen fouten. Assistent-coach Michael Zwitzer leidde de ploeg kordaat naar de zesde overwinning op rij.

Na afloop dronken staf en spelers van beide partijen weer een potje bier en werd er gezellig nagekout over een wedstrijd waarin de emoties hoger op leken te lopen dan in werkelijkheid het geval was.

Foto Judith Droog: Roland van Ee slaat zijn driehonkslag

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.