SCHIEDAM LIJDT PIJNLIJKE EERSTE NEDERLAAG

SCHIEDAM LIJDT PIJNLIJKE EERSTE NEDERLAAG
7 juli 2016 Bestuur

De honkballers van Schiedam leden deze zondag hun eerste nederlaag van het seizoen tegen middenmoter JEKA in Breda. Vooral het begin van de wedstrijd was desastreus voor de Schiedammers die na twee innings tegen een 9-1 achterstand keken. Ondanks het goede spel van Roeland Offermans, die zowel als pitcher en als slagman uitblonk, trok Schiedam na 6,5 innings met 13-3 aan het kortste eind.

De laatste weken liet Schiedam niet haar beste spel zien maar pakte de ploeg steeds weer de winst. Vorige week was er de gestaakte partij tegen Zwijndrecht die een nare nasmaak achterliet. De fans verwachtten deze week een sportieve revanche van de Voogd-brigade. Niets was minder waar want op alle fronten troefde JEKA de Schiedammers af. Startend JEKA-werper Kyron Pattche kreeg in 4 1/3 inning weliswaar 8 hits tegen maar hoefde maar 3 runs te incasseren. Startend werper voor Schiedam, Lennard Bol, hield slechts 1 2/3 inning stand op de heuvel en liet 8 Bredanaars de thuisplaat passeren. Op vallend was weer het onvaste veldspel van Schiedam. Dat leidde in de eerste inning al tot het eerste punt voor JEKA toen Michel Vervloet de eenvoudige grondbal van de eerste slagman Bob van Dun weliswaar goed verwerkte maar ver over eerste honkman Gino Spruit Bleeker gooide waardoor Van Dun tot zijn eigen verrassing het eerste honk bereikte en even later kon scoren.

Schiedam antwoordde in haar tweede slagbeurt nog gepast. Rodri Faries sloeg zichzelf naar het eerste honk en Gino Spruit Bleeker kreeg vier wijd. Een foute aangooi van pitcher Pattche bij een pick-off poging deed Faries op het derde honk belanden waarna Charly Pauli met een sacrifice fly Rodri Faries in staat stelde te scoren. Daar bleef het bij. Ondanks een hit van Sander Bol was het daarna Tjeerd Boer die de derde nul was.

Chronologie van een  nederlaag

In de gelijkmakende tweede slagbeurt bleken de aanvallende intenties van JEKA en het zwakke werpen van Lennard Bol. In chronologische volgorde: Stijn de Koninck bereikt het eerste honk met een hit en bereikt twee na een wilde worp, aangewezen slagman Rudie Seebus krijgt vier wijd evenals Sertley Angela, Brady Becker slaat een hit in het rechtsveld waarop Stijn de Koninck scoort, Sinel Martina gaat uit met drie slag, Bob van Dun singled en laat Rudie Seebus scoren, Cees Breukers krijgt vier wijd waardoor Angela automatisch scoort, Jarreau Mercee gaat uit op het eerste honk maar Brady Becker kan scoren, Bob van Dun scoort omdat de insluiting van Cees Breukers mislukt, Jordy Solano Cortes slaat met een tweehonkslag Cees Breukers binnen. De stand is dan 7-1 en coach Leo Voogd besluit zijn beginnend werper te wisselen. Aan Stefan Droog de ondankbare taak Schiedam snel de inning uit te helpen. De geroutineerde Droog kende echter ook een moeizame start. Stijn de Koninck sloeg direct zijn tweede honkslag in deze slagbeurt en DH Rudie Seebus nam de bal op zijn knuppel voor een machtige tweehonkslag waarop Solano Cortes en De Koninck scoorden. Pas hierna zette Droog Sertley Angela met drie slag aan de kant en stokte de stand bij 9-1.

Offermans lichtpuntje

Nauwelijks van de schrik bekomen probeerde Schiedam zich te herpakken maar bij 1 punt in de derde en 1 punt in de vierde inning bleef het, al deed de driehonkslag van Roeland Offermans en de tweehonkslag van Kim Maltha de hoop in de Schiedamse harten voor een moment opbloeien. JEKA sloeg die hoop direct de bodem in. Geholpen door opnieuw een foute aangooi van een Schiedammer, dit keer Roeland Offermans, na een nieuwe hit van Jordy Solano Cortes konden Cees Breukers en Jarreau Mercee scoren. Om nog meer zout in de wonden te strooien sloeg Rudie Seebus zichzelf met een solo homerun naar 12-3. Aan slag kon Schiedam geen potten meer breken. Lichtpuntje was het sterke werpen van Roeland Offermans die de laatste twee gespeelde innings op de heuvel verscheen. Hij liet nog maar 1 hit toe, gooide geen vier wijd en zette twee Bredase slagmensen met drie slag aan de kant. Die ene hit tegen leidde wel tot de 13-3 waardoor de wedstrijd na 6,5 innings gespeeld was en de koplopers met de staart tussen de benen de thuisreis konden aanvaarden.

“Deze nederlaag komt hard aan,” verklaarde Leo Voogd na afloop, “De afgelopen weken hebben we een paar keer geluk gehad maar toonden we ook steeds karakter. Dat misten we nu. Deze wedstrijd hebben we dan ook volkomen verdiend verloren.” Komende woensdag 22 juni speelt Schiedam om 19.00 uur thuis de midweekse wedstrijd tegen het op de vierde plaats staande Braves uit Gouda.

Bij de foto: Cees Breukers (JEKA, nummer 9) weer safe op het tweede honk na zwak veldwerk van Schiedam.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.