SCHIEDAM KRAAKT BLUE BIRDS

SCHIEDAM KRAAKT BLUE BIRDS
12 juni 2017 Bestuur

Na een wat moeizame start met drie nederlagen in zes duels lijkt de ploeg van Leo Voogd het juiste spoor weer gevonden te hebben. In een hete Schiedam Dome werd Blue Birds in zeseneenhalve innings gekraakt met 13-1. Schiedam pitcher Stefan Droog , die de hele wedstrijd voor Schiedam gooide, had aan 83 ballen genoeg om de Delftenaren het zwijgen op te leggen . Hij liet zien volledig hersteld te zijn na een slepende blessure. Coach Voogd was na afloop vooral verheugd dat zijn ploeg niet verslapte na een vroege 11-0 voorsprong en de wedstrijd professioneel uitspeelde zonder maar één moment in gevaar te komen.

Desastreuze start Blue Birds

De nederlaag voor Blue Birds kondigde zich in de eerste inning al aan en was na een desastreuze tweede inning al haast een feit. Na een tandeloze slagbeurt van Blue Birds die eindigde door een Riesenanwurf van catcher Korpel naar het tweede honk waardoor Adonius Jacobs bij het stelen de derde nul werd, begon startend Birds-werper Alex Chi met twee keer vier wijd en moest hij toezien hoe Stephen Sluis op een fout van de evendaarvoor gesneuvelde korte stop Jacobs kon scoren. De tweede inning gaf aan slag voor Blue Birds eenzelfde beeld: het werd een snelle 1-2-3-uit slagbeurt mede dankzij geconcentreerd werk van Schiedam eerste honkman Gino Spruit Bleeker. De Schiedam artillerie was daarentegen op oorlogssterkte in haar tweede slagbeurt en de arme Chi moest na 1 2/3 inning bij een 5-0 stand en alle honken vol subiet vervangen worden. Zes hits lieten de Schiedammers noteren waarvan twee van Tjeerd Boer. Die tweede hit van Boer was op een aangooi van de nieuwe werper Frans Richardson die begonnen was met een geraakt werpen van Rodri Faries. De inning eindigde bij 9-0.

Homerun Korpel?

Ook in de derde inning konden de Delftenaren geen potten breken en werden de eerste drie Delftse slagmensen ook de laatste drie. De toeschouwers konden in die inning slechts discussiëren of de megaflyball van Leon Korpel een homerun was of niet. Kwam de bal terug van een boomstam achter het veld of niet? De scheidsrechter besliste dat de scoorders een tweehonkslag moesten noteren. Korpel sloeg er wel Stephen Sluis en Roeland Offermans mee over de thuisplaat. De 11-0 tussenstand  na drie innings gooide de wedstrijd in het slot.

Boer sterk aan slag

Aan slag was Tjeerd Boer vandaag hot bij de Schiedammers. Na drie slagbeurten had hij de volle 1.000-score en in zijn vierde slagbeurt –in de zesde inning- ging hij weliswaar uit op het eerste honk maar liet hij invaller Roland van Ee scoren. Het was een inning waarin er weer wat te beleven viel. Werper Stefan Droog had zowaar drie hits om zijn oren gekregen waardoor de blauwe vogels op 11-1 gekomen waren. De cijfers voor Droog waren deze middag uiteindelijk 3-1-6-1.  In de gelijkmakende slagbeurt liet Schiedam ook weer wat vuurwerk zien. Van Ee singlede waarvoor hij later beloond werd door Boer en Gino Spruit Bleeker volgde zijn voorbeeld en kon even later op een doorgeschoten bal scoren. Ondanks een honkslag van Lennard Bol kwam er geen verandering meer in de stand: 13-1. Er kwamen nog twee Delft-spelers op de honken maar de manier waarop Stefan Droog de wedstrijd eindigde liet zien wie er de baas was.

Komende vrijdag wacht al weer de lastige uitwedstrijd tegen EuroStars2 dat verrassenderwijs verloor van middenmoter Braves. Nog verrassender was de nederlaag van koploper PSV tegen rode lantarendrager Blue Lions waardoor Domstad Dodgers nu alleen aan de leiding gaat. Schiedam staat derde.

Foto Judith Droog: Catcher Leo Korpel feliciteert Schiedam-werper Stefan Droog na diens degelijke partij tegen Blue Birds

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.