ROELAND LEIDT SCHIEDAM NAAR OVERWINNING

ROELAND LEIDT SCHIEDAM NAAR OVERWINNING
18 april 2017 Bestuur

“Vandaag heb ik weer het echte Schiedam gezien”, zei coach Leo Voogd in de nabespreking van de wedstrijd tegen het Rosmalense Gryphons die de Schiedammers met 19-6 gewonnen hadden. “We hebben hier flink huisgehouden”, besloot Voogd zijn evaluatie en hij had gelijk want de zes punten die Gryphons in de zevende en laatste inning bij elkaar sloeg stonden in schril contrast met de werkelijke krachtverhoudingen. Schiedam heerste op alle fronten en nam daarmee sportief wraak na de nederlaag in de eerste competitieronde. Symbool voor het getergde Schiedam stond Roelof Offermans die met een cycle plus een fantastische flying catch in het verre veld en een extra honkslag als toetje aantoonde keihard voor de overwinning te gaan.

Al in de eerste inning gaf de Schiedamse slagploeg haar visitekaartje af. Liefst vijf honkslagen konden de scoorders noteren al leidde het slechts tot één punt omdat zowel Stephen Sluis als Maikel Oosterveer op weg naar een score sneuvelden op het derde honk. Shamil Henriquez sloeg Roeland Offermans, die zijn eerste van vijf hits had geslagen, daarna alsnog binnen. In de tweede slabeurt gaven de Schiestedelingen hun opponenten een lesje in effectiviteit door met vier hits en een keer vier wijd vijf punten aan hun totaal toe te voegen. Schiedam-pitcher Lennard Bol startte geconcentreerd en hield zes innings lang de griffioenen van scoren af. Hij kreeg in die innings slechts drie honkslagen tegen en zette liefst zeventegenstanders met drie slag aan de kant.

Cycle voor Offermans

Man of the match werd Roeland Offermans met een single in de eerste inning, een solo homerun in de vierde inning, een tweehonkslag in de vijfde en een driehonkslag in de zesde inning waarmee hij een unieke cycle in de geschiedenisboeken liet optekenen. En passant beëindigde hij met een fenomenale flying catch de zesde slagbeurt van Gryphons en, alsof het nog niet genoeg was, sloeg hij ook in de slotinning nog een honkslag. Het stelde de vier honkslagen van catcher Leon Korpel en de drie honkslagen van Rodri Faries, waaronder een hele diepe driehonkslag, enigszins in de schaduw. Met 24 honkslagen over de hele wedstrijd was Schiedam aan slag ongenaakbaar. 19-0 in het voordeel van de jeneverstokers stond er na 6,5 innings op de borden. Startend werper bij Gryphons, Joep Meulendijks, een linkshandige werper waar Schiedam vorig seizoen veel moeite mee had, mocht na 4 innings en zeven punten tegen de dugout opzoeken maar zijn vervanger Raymond van der Zanden incasseerde in de drie innings daarna maar liefst twaalf runs waarvan een ongekende acht punten in de vijfde inning toen Sander Bol twee keer een hit op het scorebord kon laten intypen.

In de laatste gelijkmakende slagbeurt lukte het de teleurstellende Brabanders onverwacht nog iets terug te doen. Enige slagman van importantie Willem van der Meer was daar vooral debet aan: met een daverende driehonkslag sloeg hij drie man over de thuisplaat. Coach Leo Voogd liet de vermoeide Lennard Bol toch de wedstrijd uitgooien gunde zijn jonge werper de volledige credits voor deze overwinning. De 6-19 eindstand toont twee dingen aan: ten eerste dat Schiedam met deze instelling en concentratie weer een eersteklasseploeg is om rekening mee te houden en ten tweede dat die concentratie en instelling ook tot het eind volgehouden moeten worden om tegen iedere tegenstander resultaten te kunnen boeken.

Werpcijfers Lennard Bol

7 innings 8-3-9-2

Beste slagmensen Schiedam

Roeland Offermans 1.000 (5 uit 5) slg 2.400

Leon Korpel 1.000 (4 uit 4) slg 1.000

Rodri Faries .750 (3 uit 4) slg 1.500

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.