Mooie overwinning softbalsters SV&HV Schiedam

Mooie overwinning softbalsters SV&HV Schiedam
12 mei 2019 Bestuur

De softbalsters van SV&HV Schiedam hebben zondag een mooie overwinning geboekt op het talentvolle jeugdige team van Red Lions. Na 7 innings stond in Rijswijk een eindstand op het scorebord van 16-23.
De scores liepen op Moederdag dus hoog op. Beide teams waren bijzonder slagvaardig.

Dat de Schiedamse softbalsters aan het langste eind trokken, was mede te danken aan de goede pitching van Maaike Jansen en haar vervangster Irene Korpel. Beide pitchers wisten regelmatig de sterke slagploeg van de Rijswijkse rode leeuwen tegen te houden, ondanks dat ook Red Lions flink wist te scoren. Daarbij konden zij rekenen op een prima spelende Schiedamse verdediging, met onder andere in de 7e inning twee geweldige vangballen van midveldster Ellen Lok en tweede honkvrouw Anita van Leeuwen.

Aanvallend ging SV&HV Schiedam flink los met vele honkslagen. Michella Harte sloeg op een belangrijk moment een triple en Renske Jansen een double. Maar ook in het kortere werk waren de Schiedamse softbalsters in goeden doen, met onder andere een perfect uitgevoerde stootslag van rechtsveldster Savannah Cloudt.

Door de winst nestelen de in de 2e klasse debuterende Schiedammers zich in de middenmoot met 2x winst en 2x verlies.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.