MEER HITS, TOCH VERLIES VOOR SCHIEDAM

MEER HITS, TOCH VERLIES VOOR SCHIEDAM
7 juli 2016 Bestuur

Twaalf hits waren voor Schiedam in de midweekse wedstrijd tegen Braves niet genoeg om de overwinning te grijpen. Sterker nog, de hits leidden slechts tot twee runs waar Braves met niet meer dan zeven hits vijf punten liet noteren. Het was de tweede nederlaag op rij voor de Voogd-brigade die na de gestaakte wedstrijd in en tegen Zwijndrecht het ritme enigszins kwijt lijkt te zijn. Schiedam heeft nu evenveel verliespartijen geleden als koploper Wassenaar dat komende zondag in een heuse topper de volgende opponent zal zijn.

De Schiedamse spelers wilden het talrijke publiekwoensdagavond in de wedstrijd tegen het sterke Braves laten zien dat de nederlaag tegen JEKA een incident was. Geconcentreerd werd begonnen aan de wedstrijd en na de eerste inning leidden de Schiedammers met 1-0. Met Tjeerd Boer als beginnend slagman uit, produceerde Roeland Offermans de eerste honkslag en stal direct het tweede honk toen Kim Maltha aan slag verschenen was. Maltha bracht vervolgens ‘Boelie’ Offermans met een hit op het derde honk. Maltha ging door velderskeuze weliswaar uit op het tweede honk bij een grondklap van Michel Vervloet maar Vervloet zorgde er met zijn tik wel voor dat Roeland Offermans kon scoren. Toen Leon Korpel ook weer toesloeg en Ginio Spruit Bleeker via catcher’s interference het eerste honk bereikte leken er meer punten de Schiedamse zijde op te gaan vallen. Sander Bol’s uit op 1 was echter de derde nul.

Peek de ware Gouda’s Glorie

Evenals in de uitwedstrijd was Eric Peek de pitcher voor de Gouwenaren. 269 ballen in 16 van de 18 innings gooide Peek in de twee wedstrijden tegen Schiedam en dat moet welhaast een record zijn. Peek is een gelouterde werper met een geduchte fastball en een verraderlijke screwball. Toch lieten de Schiedamse slagmensen twaalf hits noteren tegen deze werper waarop Braves volledig leunt. Het was voor de Schiedam coaches om moedeloos van te worden om te zien dat zowel aan het einde van de eerste als de derde inning drie Schiedamse lopers op de honken achterbleven. Daar liet Schiedam punten liggen die later in de wedstrijd broodnodig zouden blijken.

Het gekke was dat startend werper Yardi Roodbol van Schiedam juist zo messcherp begon dat de eerste drie slagmensen van Braves in de eerste inning binnen no-time weer op hun bankjes konden plaatsnemen. In de tweede slagbeurt van de Gouwenaars gebeurde hetzelfde, de drie slagmensen konden linea recta weer gaan zitten. In de derde inning stortte Schiedam zich in een gezamenlijke recessie. Yardi Roodbol gaf Remco Walthie vier wijd. Remco Verschut werd hierna uitgevangen zodat er nog nierts aan het handje leek. Maar met Jasper Augustinus aan slag bereikte Remco Walthie het tweede honk na een wilde worp van Roodbol. Augustinus produceerde hierna de eerste honkslag voor de Braves die Walthie op het derde honk bracht en hemzelf door een slordige aangooi uit het linksveld direct naar twee hielp. Met twee man in scoringspositie sloeg Remco Peek, broer van pitcher Eric en de derde Remco in het team van coach Clifford Phelipa, een grondbal hard in het rechtsveld die door tweede honkman Sander Bol niet gepakt maar ook niet tegengehouden werd waardoor zowel Walthie als Augustinus konden scoren. Een niet onaanzienlijk resultaat voor de Goudse honkballers: een 2-1 voorsprong met slechts 1 hit.

De Bijdorp-ballers wilden direct laten zien dat hier sprake was van een misverstand. Kim Maltha sloeg met 1 man uit een tweehonkslag, Michel Vervloet singlede en Leon Korpel kwam op hert eerste honk door wederom een foute aanraking van Braves-catcher Wouter Rouss. Weer had Schiedam de honken vol maar eerst Gino Spruit Bleeker (3 slag) en daarna weer Sander Bol (grounded out) lieten de Goudse goudhaantjes ontsnappen. Wouter Rouss deed Schiedam in de vierde inning meer pijn door een dubbel te slaan, dankzij een wild pitch op het derde honk te belanden en even later vanwege een foute aangooi naar het eerste honk ook nog te kunnen scoren (1-3).

Het wordt spannend

Pas in de zesde inning deed Schiedam iets terug. Maikel Oosterveer deed het publiek opveren met een strakke grondbal die hem op het eerste honk bracht. Vervolgens was Jim van den Bosch de tweede nul met een hem opgedragen fly ball die Maikel Oosterveer de kans gaf het derde honk te stelen. Zoals wel vaker op cruciale momenten sloeg hij een strakke linedrive die twee honken vooruitgang betekende, en belangrijker voor Schiedam, de snelle Oosterveer over de thuisplaat hielp. De 2-3 deed scoorder Wim van Zon besluiten een tweet de wereld in te sturen voor de meekijkers thuismet de tekst ‘Het wordt spannend’. Tot een rally kwam het niet wanr Roeland Offermans werd de derde nul.

Na twee keer vier wijd voor de eerste Goudse slagmensen in de zevende inning vond coach Leo Voogd dat Yardi Roodbol zijn werk gedaan had en vervangen moest worden door Lennard Bol. De man op 2, Remco Walthie stal het derde honk en hoewel Jasper Augustinus een ground ball sloeg die Remcop Verschut op het tweede hionk deed sneuvelen, liet hij Walthie wel de 4-2 voor de Goudse honkballers noteren.

Het was opvallend te zien dat Eric Peek naarmate de wedstrijd vorderde alleen maar beter ging gooien. Toch dreigde Schiedam in de tweede helft van de zevende inning weer dichterbij te komen toen Kim Maltha met een honkslag het eerste honk bereikte . Weliswaar werden Michel Vervloet en Leon Korpel daarna uitgevangen, de jonge debutant Sheldon Selesia sloeg Kim Maltha direct naar het derde honk. Weer lukte het Schiedam, medt twee man op de honken , punten binnen te slepen.

Toen in de negende inning Braves de 5-2 scoorde na drie honkslagen en een keer vier wijd, zat er voot de Voogd-brigade maar één ding op: een wanhoopsoffensief in de laatste slagbeurt. Maar ook deze miniveldslag eindigde in het voordeel van Eric Peek. Met tweemaal drie slag en een uit op het eerste honk waarbij Peek zelf de aangooi voor zijn rekening nam won hij de Tweede Gouds-Schiedamse Oorlog die overigens in een sportieve sfeer, en onder het toeziend oog van de selectie van concurrent Wassenaar gesspeeld werd.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.