Koploper SV&HV Schiedam toont karakter

Koploper SV&HV Schiedam toont karakter
30 mei 2018 Bestuur
Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft afgelopen zondag de kraker tegen het nog ongeslagen Alphians op karakter met 9-8 gewonnen.

Dat het een zware strijd zou worden in Sportpark Bijdorp, wisten de Schiedammers van tevoren. Met één verliespartij voerde SV&HV Schiedam de ranglijst aan, 2 punten voor op Alphians. Echter, de tegenstander had 2 wedstrijden minder gespeeld en nog niet verloren.

Na 3 innings stond er een stand op het scorebord van 3-3, mede door een homerun van de Alphenaar Jeremy Winkel. Een slagbeurt later deed hij dit nog eens over. Opnieuw verdween de bal over de hekken, en kwam Alphians op een ruime voorsprong van 3-7.

Stefan Droog had in de 4e inning het pitchen overgenomen van starter Rick v.d. Post. Nadat hij gelijk een homerun tegen had gekregen, hield Stefan Droog het verder potdicht in de volgende innings. Hij werd daarbij geholpen door een foutloos spelende Schiedamse verdediging.

Langzaam sprokkelde SV&HV Schiedam de punten bij elkaar, waardoor het in de 7e inning op gelijke hoogte kwam met Alphians (7-7).

In de 9e inning met 2 man uit, ging de bal voor Alphians voor de 3e keer het veld uit, waardoor het opnieuw op voorsprong kwam. Het leek de genadeslag. Maar in de laatste slagbeurt gebeurde waar alle Schiedammers op hoopten.

Lennard Bol kwam met 4 wijd op het honk. De volgende slagman Roland van Ee werd geraakt door de pitcher van Alphians. Een stootslag van Gino Spruit Bleeker werd door Alphians niet goed verwerkt, waardoor Lennard Bol de gelijkmaker scoorde en Roland van Ee het 3e honk bereikte. Door 4 wijd voor Tjeerd Boer liepen de honken vol. Dario Spuit Bleeker sloeg vervolgens een honkslag, waarop Roland van Ee het verlossende winnende punt kon scoren.

Door de winst blijft de formatie van coach Gershwin Hernandez koploper in de 1e klasse B, op 4 punten gevolgd door Alphians.

Tekst: Elijah Valk
Foto: Judith Droog

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.