Honkballers Schiedam te sterk voor Ridderkerk Rowdies

Honkballers Schiedam te sterk voor Ridderkerk Rowdies
12 mei 2018 Bestuur

Coach Hernandez had verrassend gekozen voor Roeland Offermans (zie foto) als startende pitcher. Met het oog op de a.s. zondag te spelen thuiswedstrijd tegen PSV liet hij zijn pitchers Stefan Droog en Rick v.d. Post aan de kant. Nog verrassender was de keuze voor voormalig pitcher Dimitri Kwetsie als reliever/closer, die tegenwoordig na een lange honkbalcarrière in het derde team van SV&HV Schiedam speelt.

Even leek het erop dat de Schiedammers een moeilijke middag zouden krijgen. In de eerste inning verdween de bal over het hek, waardoor Ridderkerk Rowdies op een 3-0 voorsprong kwam.

Roland van Ee scoorde voor Schiedam in de 2e slagbeurt het eerste punt na honkslagen van Chevy Zom en Gino Spruit Bleeker. De jonge Chevy Zom speelde op de derde honk in plaats van de vanwege familieomstandigheden afwezige routinier Leon Korpel.

In de 3e inning werd het 3-4 voor Schiedam door een homerun van Roeland Offermans. Hij nam Sander Bol en Rodrinov Faries mee over de thuisplaat. Ridderkerk Rowdies kwam daarna wel op gelijke hoogte tegen de goed gooiende Roeland Offermans. Een inning later scoorde debutant Chevy Zom 4-5, nadat hij zelf op het honk was gekomen door in deze wedstrijd zijn tweede hit te slaan.

Tjeerd Boer, Dario Spruit Bleeker en Rodrinov Faries voerden de score verder op, waarna in de 7eslagbeurt korte stop Lennard Bol het negende punt liet noteren.

Inmiddels was Roeland Offermans op de heuvel vervangen door Dimitri Kwestie, en de ervaren pitcher gooide de deur verder op slot. Mede door een solide spelende Schiedams verdediging, kreeg hij geen enkel punt tegen. Rodrinov Faries scoorde in de voorlaatste slagbeurt het 10e punt. En in de laatste inning werd het zelfs nog 4-12 door scores van Dimitri Kwetsie (op het honk gekomen door een hit) en linksvelder Tjeerd Boer.

tekst: Elijah Valk

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.