Honkballers laten zich niet verrassen

Honkballers laten zich niet verrassen
18 juni 2018 Bestuur
Breda – Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft gisteren opnieuw gewonnen. Het Bredase Jeka werd geklopt met 4-6. Daardoor blijven de Schiedammers aan kop van de ranglijst van de 1eklasse B.

In de 4e inning kwam Jeka op een 1-0 voorsprong. Maar de Schiedammers reageerden hier direct op. Tjeerd Boer en Dario Spruit Bleeker scoorden de eerste punten op een honkslag van Leon Korpel. Rodrinov Faries volgde daarna met een double, waardoor Roeland Offermans en Leon Korpel de stand brachten op 1-4.

In de 7e inning werden hier nog eens 2 punten aan toegevoegd. Leon Korpel sloeg Roeland Offermans over de thuisplaat en op een hit van Rodrinov Faries scoorde Leon Korpel.

De twee laatstgenoemden waren deze middag aan slag goed op dreef. Samen produceerden Leon Korpel en Rodrinov Faries 7 van de 13 Schiedamse honkslagen.

De slagploeg van Jeka kon het de excellerende Schiedamse pitcher Stefan Droog nooit echt moeilijk maken. Hij gooide bijna de hele wedstrijd. Pas in de 9einning werd de moegestreden Stefan Droog voor de laatste 2 nullen vervangen door closer Roeland Offermans.

Volgende week zondag 24 juni begint SV&HV Schiedam aan de 2e helft van de competitie met een uitwedstrijd tegen het Delftse Blue Birds.

Tekst: Elijah Valk
Foto: Judith Droog

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.