Grote nederlaag Schiedamse softbalsters

Grote nederlaag Schiedamse softbalsters
7 mei 2018 Bestuur

Schiedam – Tot zaterdagmiddag vóór de wedstrijd tegen Zwijndrecht had coach Will Oosterveer weinig reden tot klagen. De resultaten waren bemoedigend, en in het spel; zat duidelijk een stijgende lijn. Maar na de wedstrijd zat de Schiedamse coach er teleurgesteld bij.

Twee innings lang ging de strijd gelijk op. Bij een achterstand van 1-0 leek Schiedam zelfs een kleine kans te maken. Maar in de 3e inning ging het fout. De goed gooiende, maar moegestreden pitcher Maaike Jansen ging naar de kant, en werd vervangen door Irene Korpel. Beide pitchers konden niet voorkomen dat Zwijndrecht 6x over de thuisplaat kwam.

In de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Schiedammers een beetje terug. Op het pitchen van de Zwijndrechtse Angela Verkerk sloeg Michella Harte haar ploeggenote Maaike Jansen binnen, en even later scoorde zij ook zelf na een hit van Ellen Lok.

Zwijndrecht scoorde in de 4e inning nog een keer en met een stand van 2-8 ging Schiedam voor de laatste maal het veld in. Door goed slagwerk van Zwijndrecht, maar vooral door veldfouten in de Schiedamse verdediging, liep de score heel snel op. De van een blessure teruggekomen pitcher Sandy Barto maakte het moeilijke karwei af. Een lichtpuntje na eente grote nederlaag van 2-16.

“Zwijndrecht is een sterk team, dat eigenlijk thuis hoort in de 2e klasse. Daarom moeten we ook weer niet al te zwareconclusies trekken uit deze wedstrijd, hoewel we wel teveel veldfouten maakten. Dat moet voortaan beter”, aldus Will Oosterveer.

Donderdagavond 10 mei a.s. mag SV&HV Schiedam op herhaling in en tegen Zwijndrecht. Aanvang 19.00 uur.

Door: Elijah Valk

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.