EERSTE WINST VOOR SOFTBALDAMES

EERSTE WINST VOOR SOFTBALDAMES
29 juni 2017 Bestuur

Het eerste softbalteam van Schiedam bungelt al het hele seizoen onderaan in de 3e klasse. Hoewel er soms dichtbij, werd er tot nog geen enkele winst binnengehaald. Maar onder leiding van hoofdcoach Will Oosterveer en assistent Ronald Bol, die beiden de vanwege drukke werkzaamheden gestopte coach Tjeerd Boer sinds enkele weken hebben vervangen, kreeg het team eindelijk loon naar werken.

Aan de jonge maar krappe selectie werden onlangs drie Schiedamse oud-hoofdklassespeelsters toegevoegd, t.w. Monique Zagwijn, haar zus Brigitte Zagwijn en Shannon de Groot. Zij zullen beurtelings het team de rest van het seizoen aanvullen. De trainingsintensiteit is opgevoerd, en onlangs gaf voormalig jeugdlid Sanne Korpel, spelend voor Terrasvogels in de Golden League, een gasttraining.

De pas 16-jarige Maaike Jansen was woensdagavond 28 juni tegen middenmoter Euro Stars de starting pitcher en gooide geweldig. Drie innings lang hield zij het samen met de solide spelende verdediging potdicht.

In de 3e inning sloegen de Schiedammers toe. Maar liefst 5x werd er gescoord. Savannah Cloudt en Michella Harte werden binnen geslagen door Shannon de Groot, die in deze wedstrijd haar rentree maakte. Vervolgens sloeg Sandy Barto een double, waarop Mireille van den Oord en Shannon de Groot konden scoorden. Maar de koek was nog niet op, want even later wist ook Sandy Barto over de thuisplaat te komen.

In de 4e slagbeurt scoorde Euro Stars tegen door een solo homerun. Een inning later kreeg Schiedam het moeilijk. Reliever Sandy werd vervangen door Irene Korpel, maar de dames uit Capelle kwamen terug tot 5-4.

Echter, in de gelijkmakende 6e slagbeurt liet het softbalteam van Schiedam zien, dat alle trainingsarbeid niet voor niets is geweest. Chantal Möring kwam door een fout op het honk. Michelle Harte volgde met een hit, en Mireille van den Oord bracht beiden met een opofferingsstootslag een honk verder. Met het 2e en 3e honk bezet sloeg Shannon de Groot hard door het midden, waardoor er 2x gescoord werd. En daarna sloeg Irene Korpel de bal nog harder door het midden voor een inside-the-park-homerun.

In de 7e en laatste inning hielden de Schiedammers de voorsprong van 9-4 vast, en de eerste winst van dit seizoen was binnen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.