Eerste coachavond een feit

Eerste coachavond een feit
18 februari 2018 Bestuur

De eerste coachavond van seizoen 2018 is een feit. Op initiatief van de Technische Advies Commissie worden in 2018 een zestal coachavonden georganiseerd. Alle coaches uit de gehele vereniging, van jeugd tot senioren en honkbal tot softbal, worden voor de avond uitgenodigd. Doel van de avonden is om samen te werken, elkaar te informeren en met elkaar de kwaliteit van trainen, coachen, spelen en scheidsen omhoog te brengen. Afgelopen vrijdag was de eerste coachavond uit een reeks van zes.

Door griep konden een aantal coaches helaas niet aanwezig zijn, maar dat maakte de start van de coachavond niet minder veelbelovend. Na jaren van afwezigheid werd met de eerste coachavond een startschot gegeven voor een nieuwe veelbelovende samenwerking tussen de coaches. De in oktober nieuw gevormde Technische Adviescommissie had de wens uitgesproken om per seizoen 2018 weer een aantal coachavonden te organiseren. In overleg met de Honkbal- en Softbalcommissie zijn een aantal data geprikt en werden de coaches voor vrijdag uitgenodigd.

De avond werd weliswaar geleid door de Technische Adviescommissie, maar al bij de start van de avond werd benadrukt dat niemand meer of minder is en het juist de bedoeling is dat de lijnen samen worden uitgestippeld. Diverse thema’s kwamen aan bod, zoals de verscheidenheid aan oefenstof, gewenste trainingsplannen en de opleiding van pitchers en catchers. Ook zijn kort de gedragscodes van coaches besproken; hoe willen wij ons als coach binnen én buiten de club profileren?

De twee meest uit het oog springen ontwikkelingen van de eerste coachavond betreffen de heropleving van de Schiedam Academy en het trainingsplan. De Schiedam Academy zal gedragen gaan worden door Dario Spruit Bleeker met ondersteuning van de Technische Adviescommissie en zal zich in november en december gaan richten op het trainen van pitcher en catchers en aanbieden van slagtraining. Daarnaast zal het ook in de zomermaanden een drietal speciale trainingsavonden organiseren voor alle jeugdleden. Het trainingsplan wordt gedurende het seizoen door de coaches vormgegeven tijdens de coachavonden. In dit plan zal worden omschreven welke trainingsonderdelen per leeftijdsgroep centraal zal staan en op welke manier pitchers en catcher worden opgeleid. Een voorbeeld: Bij de pupillen leert een pitcher de basistechniek, bij de aspiranten leert hij een pick-off en bij de junioren een curveball. Zo kan je voor elk onderdeel een plan uitschrijven. De Technische Adviescommissie en de coaches zullen hierin samenwerken met als doel vanaf seizoen 2019 dit plan te kunnen implementeren.

Zowel de coaches als de Technische Adviescommissie kijken zeer tevreden terug op een geslaagde avond.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.