“Dubbele” winst voor honkballers SV&HV Schiedam

“Dubbele” winst voor honkballers SV&HV Schiedam
12 juni 2018 Bestuur

 Schiedam – Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft het afgelopen weekend goede zaken gedaan. Niet alleen werd er zondag ruim gewonnen van het reserveteam van hoofdklasser Storks, concurrent Alphians morste ook nog eens punten bij Ridderkerk Rowdies door met 5-0 te verliezen. Daardoor staat de Schiedamse koploper nu twee winstpunten los van achtervolger Alphians.

In de 2e inning kon SV&HV Schiedam tweemaal scoren na honkslagen van Gino Spruit Bleeker, Dario Spruit Bleeker en Roeland Offermans. Storks had echter gelijk een antwoord klaar. Eerst ging de bal voor één punt over de hekken. Vervolgens liepen de honken vol en werd de bal wederom eruit geslagen. Hierdoor kwam Storks op een voorsprong van 2-5.

De Schiedammers lieten zich door deze homeruns niet intimideren. Een reeks van honkslagen, waaronder doubles van Leon Korpel en Tjeerd Boer leverde 5 punten op. En een inning later werd er nog eens 3x gescoord door o.a. een double van Gino Spruit Bleeker.

Diverse pitchers van Storks konden de slagploeg van coach Gershwin Hernandez niet meer tegenhouden. In de 6eslagbeurt was het flink raak en kwamen de Schiedammers nog eens 7x over de thuisplaat. Storks scoorde niet meer tegen, waardoor de wedstrijd na 6 ½ inning met een 17-6 overwinning kon worden afgesloten.

Verdedigend had SV&HV Schiedam het net als de afgelopen weken weer prima voor elkaar. Pitcher Rick van der Post gooide de eerste 4 innings, waarna Stefan Droog het in de overige innings afmaakte. Het Schiedamveld maakte slechtséén foutje.

Volgende week speelt SV&HV Schiedam de uitwedstrijd tegen Jeka te Breda. Aanvang 14.00 uur.

Tekst: Elijah Valk
Foto: Judith Droog

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.