DERDE OVERWINING IN ACHT DAGEN VOOR SCHIEDAM

DERDE OVERWINING IN ACHT DAGEN VOOR SCHIEDAM
26 mei 2017 Bestuur

In een zware week, met drie wedstrijden in acht dagen, pakte Schiedam de volle buit. De laatste van drie overwinningen werd deze zondag behaald in Breda tegen Jeka. Na een flitsende start stokte de aanvalsmachine van de Schiedammers enigszins maar met 6-10 gingen de punten mee naar de jeneverstad.

Iedere wedstijd is het wel een andere Schiedammer die de hoofdrol opeist en het team op sleeptouw neemt. In de wedstrijd tegen Jeka was het catcher Dario Spruit Bleeker die voorop ging in de strijd. Hij sloeg drie honkslagen, kreeg twee keer vier wijd en bereikte het eerste honk eenmaal na een error van linksvelder Jarreau Merce. Zelf kwam hij drie keer over de thuisplaat en sloeg hij twee man binnen. Maar de positieve agressie waarmee hij twee maal een honk stal, en als catcher zijn verdedigend werk deed, waren een toonbeeld van de strijdlust die Schiedam deze week aan de overwinningen hielp.

Een gouden eerste inning

Schiedam was de wedstrijd trouwens flitsend gestart. In de eerste slagbeurt zette Stephen Sluis de toon met een honkslag. Een foute aangooi  bij een pick-off poging zorgde er voor dat hij het derde honk kon bereiken. Dario Spruit Bleeker liet daarna zin eerste honkslag en RBI noteren. Roeland Offermans singlede in het linksveld en ook Leon Korpel hield linksvelder Merce bezig met een honkslag waarop Dario Spruit Bleeker kon scoren. Leon Korpel was de eerste nul door velderskeus; Shamil Henriquez bereikte wel het eerste honk en Roeland Offermans bereikte het derde honk. Nu was het de beurt aan Tjeerd Boer om Offermans binnen te slaan. Startend werper bij Jeka, Stijn de Koninck, gooide na al deze honkslagen het roer om maar dat resulteerde slechts in twee keer vier wijd voor respectievelijk Roland van Ee en Sander Bol. Met die laatste vier wijd kon Shamil Henriquez het vierde Schiedamse punt scoren. Laatste slagman in de line-up Lennard Bol ging hierna uit op het eerste honk maar zorgde er wel voor dat Tjeerd Boer 0-5 scoorde. Stephen Sluis was hierna de derde nul, de Bredanaars vertwijfeld achterlatend. Yardi Roodbol mocht daarna als Schiedam-starter de strijd aanbinden met de Bredase slagploeg. Hoewel ook de eerste Jeka-slagman Bob van Dun een hit produceerde was het snel gedaan met de illusies van de ploeg van coach Dino Anasagasti. In een flitsend dubbelspel werden Van Dun en tweede man aan slag Cees Breukers uitgeschakeld. Na een hit by pitch voor Jarreau Merce was Stijn de Koninck de derde nul door een vangbal van Lennard Bol.

De tweede Schiedamse slagbeurt leverde met 1 punt eigenlijk te weinig op zeker na de geweldige tweehonkslag van Shamil Henriquez. Jeka scoorde hun eerste punt doordat bij een steelpoging Mark Janssen pas uitgemaakt kon worden toen Sertley Angela vanaf het derde honk al over de thuisplaat gesneld was. Bij het ingaan van de derde inning was de stand 1-6. In die inning scoorde Schiedam een fraai Bol-punt. Kom daar maar eens om in Brabant. Sander singlede in het centerfield en bereikte met zijn  broer Lennard aan slag het derde honk door een tweede beroerde aangooi op één van werper Stijn de Koninck. Op de tik van Lennard die hierop volgde kon Sander scoren en ging Lennard zelf uit. Pitcher Yardi Roodbol daarentegen dreef de Bredase slagmensen tot wanhoop. Twee mannen kwamen door vier wijd op de honken waarvan er één bij stelen uitging, Bob van Dun werd uitgevangen door Roland van Ee en de derde nul viel door drie slag.

Puntje voor puntje

In de vierde inning voegde Schiedam weer een punt aan haar totaal toe (1-8). Gino Spruit Bleeker, in het veld gekomen voor Shamil Henriquez, sloeg zijn broer Dario binnen. Er had die inning meer ingezeten voor Schiedam maar doordat de drie slagmensen van Jeka door Yardi Roodbol en zijn helpers in het veld vakkundig afgeserveerd werden was de marge comfortabel. De vijfde inning was haast een kopie van de vierde: Schiedam voegde een punt aan het totaal toe –Offermans sloeg Lennard Bol binnen- en Bredase slagmensen konden geen potten breken. Toch was er een verschil. Bij de Bredanaars verscheen na twee Schiedamse nullen pitcher Kyron Pattché op de heuvel, een Angstgegner voor de Schiedamse slagmensen. Dat was direct merkbaar in de zesde slagbeurt voor de Schiestedelingen. Voor het eerst konden de eerste drie slagmensen direct weer naar de kant en voor Jeka brak de beste slagbeurt aan. Bij Yardi Roodbol was het beste er af en coach Leo Voogd besloot na een drietal hits van Jeka-batters Lennard Bol de pitcherstaak te geven. Inmiddels was het wel 4-9 geworden. Bol kweet zich voorbeeldig van zijn taak en zorgde voor twee broodnodige nullen.

Ondanks het sterke werpen van Kyron Pattché lukte het Schiedam weer uit te lopen in de zevende inning. Dario Spruit Bleeker sloeg Lennard Bol, die zichzelf op het eerste honk geslagen had, binnen (4-10). Jeka rook echter bloed en de driehonkslag die Jarreau Merce sloeg werd gevolgd door een TBI-hit van pitcher Pattché (5-10). Ook invaller Brady Becker bereikte met een hit het eerste honk. Met catcher Solana Cortez aan slag sneuvelde Becker echter bij het stelen van het tweede honk. Het was de derde nul maar het insluiten en uittikken wist Becker zo lang te rekken dat Pattché het zesde punt voor Jeka kon scoren (6-10).

Zenuwslopend

Het werd een zenuwslopend laatste deel van de wedstrijd. Schiedam kwam niet meer aan scoren toe. Jeka kreeg in de achtste inning twee man op de honken maar scoorde ook niet door een fraaie laatste nul op het tweede honk (aangooi Stephen Sluis, uit door Sander Bol) en in de laatste slagbeurt zag de Jeka-slagploeg zich geconfronteerd met reliever Roeland Offermans. Hij gaf Breda even hoop door de eerste slagman Cees Breukers vier wijd te gunnen maar met twee keer drie slag en een grondbal die via Lennard Bol in de handschoen van eerste honkman Gino Spruit Bleeker belandde werd de wedstrijd beeindigd.

Vooral de laatste twee overwinningen geven Schiedam weer vertrouwen dat het kan strijden om de hoogste posities. In het veld maakten de Schiedammers een gedreven indruk die ook leidde tot minder fouten. De komende wedstrijden tot de zomerstop zullen duidelijk maken hoe ver de ploeg van Leo Voogd, Michael Zwitzer en Joop Groen is.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.