Schiedam Mixed Slowpitch Cup 2018

Afgelopen vrijdag stond de informatieavond voor de interne slowpitch competitie op de agenda. Initiatiefnemers Michel Vervloet en Mitchell Korpel gaven een korte presentatie over het idee en de opzet en bood de aanwezigen de ruimte om vragen te stellen en om ideeën te delen. Na de presentatie werd al snel duidelijk dat de interesse groot is en dat de interne slowpitch competitie onder de naam Schiedam Slowpitch Cup een feit is.

Schiedam Mixed Slowpitch Cup
De opzet van de interne competitie is eenvoudig en leuk. Er zullen 10 speeldata worden geprikt op vrijdagavonden. Bij elke speelronde worden de aanwezige spelers op basis van loting verdeeld onder verschillende teams. Afhankelijk van het aantal aanwezige spelers worden er 2 of meer teams gevormd. Op deze manier zijn de teamsamenstellingen elke ronde weer anders.

Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen aan de Schiedam Mixed Slowpitch Cup. Hoe meer er mee doen, de gezelliger het is. Er geldt geen aanwezigheidsplicht. Oftewel, kan je een keer niet door prive-verplichtingen, dan ben je de volgende keer weer van harte welkom.

De data worden gekozen op basis van het competitieprogramma wat rond maart bekend zal zijn. De data zijn namelijk ook afhankelijk van het wedstrijdprogramma van Herensoftbal 1 (het oude Herensoftbal 2).

Competitie-elementen
Alle spelers kunnen individueel punten scoren tijdens elke speelronde. Zo krijgt elke speler bij winst een aantal punten achter zijn naam. Na 10 speelronden zal er een eindwinnaar bekend zijn en hij of zij is dan winnaar van de Mixed Slowpitch Cup. Ook zullen er aan het einde van de competitie prijzen worden uitgereikt aan de speler/speelster met het beste slaggemiddelde en de meeste homeruns. Het klassement zal in de kantine worden bijgehouden.

Contributie
De hoogte van de contributie wordt in overleg met het bestuur bepaald en voorgelegd aan de ALV in januari. Het streven is om een lager contributietarief hier aan te koppelen om het interessanter te maken om aan de Slowpitch Cup deel te nemen. De contributiefactuur zal op reguliere wijze worden verzonden, namelijk via de penningmeester en na de ALV in januari. In het eerste jaar zal niet worden gewerkt met een betaling per speelronde.

Vrijwilligersdiensten
Aangezien de scheidsrechters en bardiensten onderling geregeld wordt, is het uitgangspunt dat deelnemers die enkel lid zijn van de Slowpitch Cup (en niet actief zijn in andere competitieteams), ook geen vrijwilligersverplichtingen krijgen toegewezen. Echter betreft dit enkel een uitgangspunt. Zodra het competitieprogramma bekend is zal de kantine- en scheidsrechtersplanning gemaakt worden. Het kan zijn dat er een beroep op hen wordt gedaan indien de planning niet sluitend is. We blijven het immers doen voor, door en met elkaar.

Interesse?
Op het moment van schrijven hebben al 24 spelers aangegeven mee te willen doen met de Slowpitch Cup. Iedereen die het leuk vind om deel te nemen aan de competitie kan zijn of haar interesse kenbaar maken door een mail te sturen naar mitchellkorpel@live.nl. Je wordt dan aan de lijst met deelnemers toegevoegd en blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Zodra de speeldata bekend zijn zal dit worden gecommuniceerd. 

zondag, 19 november 2017