Informatieavond Interne Slowpitch Competitie 2018

Beste (oud-)leden, geinteresseerden en (oud-)herensoftballers,

Via deze weg nodigen wij - de Honkbal & Softbal Commissie (HSC) en de Technische Adviescommissie (TAC) - iedereen die interesse heeft om in 2018 te herensoftballen uit voor de 'Informatieavond Interne Slowpitchcompetitie 2018'. Tijdens deze avond willen wij graag jullie op de hoogte brengen van een idee voor de organisatie van een interne slowpitch competitie. De interne slowpitch competitie is ook toegankelijk voor vrouwen. Dus mocht je als vrouw interesse hebben om mee te doen dan ben je van harte welkom.

De informatieavond is op: 

vrijdagavond 17 november 2017 in de kantine van Schiedam om 19:30.

Interne competitie
Het idee voor de interne herensoftbalcompetitie is als volgt: Onder de titel Schiedam Slowpitch Cup zullen gedurende het seizoen 10 speelavonden worden georganiseerd op de club. Je speelt dus enkel thuiswedstrijden. De speelavonden zijn op vrijdag om de week. Tijdens de speelavonden spelen we een onderlinge competitie. Scheidsrechters regelen we verder onderling en gespeeld zal worden op basis van slowpitch-regels: rustig optossen, niet stelen en niet stoten. Ons streven is het kunnen formeren van 4 teams van 12 personen. Dat betekent dus dat bij elke interne competitieronde er zo'n 50 man op vrijdagavond aanwezig zijn. Een muziekje en een bittergarni erbij en je begrijpt dat dit hele gezellige avonden kunnen worden. 

Informatieavond
Tijdens de informatieavond willen we polsen wie hiervoor interesse hebben en op welke manier we verder zo'n competitie kunnen opzetten. Bijvoorbeeld hoe we de teams kunnen gaan samenstellen, hoe we om gaan met afzeggingen of slecht weer, etc. Voor de teams die wel graag officieel in een KNBSB competitie willen spelen blijft er ruimte om dit te doen, daar de interne competitie om de week wordt gespeeld. Voor de interne competitie zal er ook een lager contributietarief worden opgezet - hoogte is nog niet bekend en moet in overeenstemming met het bestuur. De informatieavond zal begeleid worden door Michel Vervloet en Mitchell Korpel, initiatiefnemers voor de interne competitie. 

Interesse
Wij nodigen iedereen uit voor de informatieavond die interesse heeft om te herensoftballen in 2018 voor de interne competitie danwel KNBSB competitie. Samen kunnen we de mogelijkheden bespreken. Ook de HSC is deze avond aanwezig om direct bepaalde zaken verder af te kunnen stemmen met elkaar.

Je kan je aan- en afmelden via het online aanmeldformulier. Hierbij kan je ook direct je interesse kenbaar maken. Dit geeft ons een beeld van de opkomst en een richting van jullie wensen. Let op: het afmelden is enkel voor de mensen die wel interesse hebben, maar de betreffende avond niet kunnen. 

Aan- en afmeldformulier 'Informatieavond Interne Slowpitch competitie 2018' 

Voor vragen kan je terecht bij mitchellkorpel@live.nl

 

 

dinsdag, 24 oktober 2017